به گزارش روابط عمومی ادارهکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجانغربی، غفارپور مدیرکل امور اقتصادی و دارایی و دبیر ستاد تجهیز درآمد استان، تشریح موضوعات دستور جلسه پرداخته و اظهار داشت برابر بندهای 3 و 6 مصوبات اولین و دومین جلسه ستاد درآمد در سالجاری، جلسات کارشناسی ذیل ستاد با ابلاغ مصوب ردیفهای درآمدی استان توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی، بهصورت مرتب برگزار میگردد.
غفارپور با ارائه گزارشی از میزان وصول درآمدها در چهارماهه اول سال 1399 ارائه و اظهار داشت میزان وصولی درآمدهای استان در چهارماهه اول 1399 بالغبر 4684 میلیارد ریال بوده که وصول درآمدهای مالیاتی بالغبر 4022 میلیارد ریال و سهم 86 درصد از مجموع درآمدهای استانی و همچنین میزان وصول سایر درآمدهای استانی بالغبر 661 میلیارد ریال با سهم 14 درصد از مجموع درآمدهای استانی است.
دبیر ستاد تجهیز درآمد استان، دستگاههای عمده وصولکننده درآمد در دوماهه سالجاری را به ترتیب، اداره کل امور مالیاتی با وصولی 4022 میلیارد ریال و سهم86درصد، نیروی انتظامی با 369 میلیارد ریال و سهم 7.9 درصد، ثبتاسناد و املاک استان با 169 میلیارد ریال و سهم 4 درصد و اداره کل گمرک با 67 میلیارد ریال و سهم 1.4 درصد معرفی نمود.
غفارپور با اشاره به موضوع دلایل عدم تحقق کامل درآمدها و ارائه گزارش این موضوع در مقاطع دوماهه به اداره کل خزانه، از دستگاههای اجرایی وصولکننده منابع درآمدی استان درخواست نمود گزارش مذکور را در موعد تعیینشده به دبیرخانه ستاد درآمد ارائه تا دبیرخانه با جمعبندی و تلخیص آنها بتواند گزارش مربوطه را ارائه نماید.
در ادامه جلسه، حسن کوماسی مدیرکل امور مالیاتی استان، اظهار داشت منابع مالیاتی بخش بزرگی از درآمد دولت را تأمین کرده و همچنین آن را میتوان بهعنوان یک ابزار تعدیلکننده ثروت در کشور برشمرد که درنهایت میتواند به عدالت اجتماعی منجر شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان با اشاره به سخنان اخیر معاون اول رئیسجمهور مبنی بر اینکه درآمدهای نفتی کشور از 100 میلیارد دلار به 8 میلیارد دلار کاهشیافته، اظهار داشتند دولت برای جبران کسریهای درآمد نفتی از منابع جدید درآمدی و بهخصوص درآمدهای مالیاتی برنامهریزی نموده است.
کوماسی، بابیان اینکه، بهترین ابزار و منبع درآمدی برای دولت که مستمر وجود دارد، درآمدهای مالیاتی بوده، گفت: برای رسیدن به این اهداف، همکاری همه دستگاههای اجرایی که میتوانند در امور وصول درآمدهای مالیاتی اعم از شهرداریها، ادارات کل ثبتاسناد و املاک و راه و شهرسازی و همچنین دستگاههای نظارتی، حاکمیتی و امنیتی استان را خواستار شد.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانغربی، در بخشی از سخنان خود از همکاری خوب و قابلتحسین اداره کل بازرسی و دیوان محاسبات و اداره کل اطلاعات، سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین دبیرخانه ستاد تجهیز منابع درآمد استان به سبب برگزاری جلسات مرتبط با مشکلات امور مالیاتی درزمینهٔ وصول و مرتفع نمودن راههای وصول بیشتر درآمدهای مالیاتی و همچنین شناسایی منابع جدید درآمدی در استان، تشکر و قدردانی نمود.
مدیرکل امور مالیاتی در بحث مأخذ محاسبه مالیات کالاهای وارداتی، اظهار داشتند چون بیش از 98 درصد کالاهای وارداتی، غیراساسی میباشند، ضروری است مبنای محاسبه مالیات ارزشافزوده، نرخ دلار آزاد بوده و پیشنهاد دادند در مبادی ورودی گمرکات استان، مأمور اداره مالیات نیز به جهت محاسبه درست حقوق ورودی و ارزشافزوده کالاهای وارداتی بهدرستی محاسبه گردد.
وی در بحث کارتهای بازرگانی به اقداماتی که در این خصوص در استان انجامشده اشاره و اظهار داشت تعداد 58 پرونده رسیدگی در شهرستان ماکو در دست بررسی میباشند و تعداد 35 پرونده را معاون دادستان استان دستور دادند که بهصورت فوقالعاده و از طریق تعامل با مؤدی، مورد رسیدگی قرار گیرد.
کوماسی اظهار داشت در سالجاری بیش از 85 درصد مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی را از طریق توافق با مؤدیان وصول کرده و بستر اعتماد و اطمینان سیستم مالیاتی به مردم و متقابلاً مردم به سیستم مالیاتی را فراهم بکنیم. ایشان تراکنشهای بانکی اشخاص را از منابع بسیار خوب وصول مالیات در استان برشمرده و اظهار داشت به سبب موقعیت مرزی استان، اداره کل امور مالیاتی بهطور جد در پی شناسایی و وصول مالیات ناشی از تراکنشهای بانکی است.
در ادامه جلسه، طهماسب حاجیحسینلو معاون نظارت مالی و رئیس خزانه معین استان، گفت: با توجه به وضعیت کشور ازلحاظ تحریمها و کمبود درآمد منابع نفتی، لزوم بهرهمندی از منابع درآمد مالیاتی و معوقه کارتهای بازرگانی و تبیین ضرورت مالیات پیلهوران بسیار حائز اهمیت میباشد.
حاجی حسینلو گفت: در سال 1398 با توجه به تکلیف وزارت متبوع مبنی بر انجام فرآیند صدور اوراق تسویه از طریق سامانه نرمافزاری، سامانه مدیریت بدهیها و اوراق بازار پول و سرمایه باهدف تسریع و تسهیل صدور اوراق راهاندازی گردید و تمامی مراحل بر بستر سامانه انجام و درمجموع از محل اعتبارات سال گذشته و از تعداد 36 درخواست متقاضیان، مبلغ 241 میلیارد ريال اوراق تسویه صادر گردید.
معاون نظارت مالی و رئیس خزانه معین استان از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان درخواست نمود که سهم مصوب کدهای درآمدی دستگاههای اجرایی استان را به جهت مشخص نمودن میزان تحقق وصولی درآمدها و تهیه گزارش دوماهه عدم تحقق کامل درآمدها، به خزانه معین استان ابلاغ نمایند.
در ادامه جلسه، معاون دیوان محاسبات استان نمایندگان استانداری، رئیس بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و نمایندگان استانداری و اداره کل بازرسی استان نیز نظرات خود پیرامون مباحث مطروحه در جلسه را ارائه کردند.
روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجانغربی